Кадър  Bloomberg TV BulgariaОбществените поръчки съсипват градската среда в България. Камарата

...
Кадър  Bloomberg TV BulgariaОбществените поръчки съсипват градската среда в България. Камарата
Коментари Харесай

Арх. Игнатов: Обществените поръчки съсипват градската среда! Хората нямат думата за ремонтите, фалират 70 % от малките бизнеси! Усещането е за скрит процес

Кадър  Bloomberg TV Bulgaria

Обществените поръчки унищожават градската среда в България. Камарата на архитектите в България се обърна към медиите и обществото по този мотив. Обществените поръчки са значима активност, посредством средствата от която могат да се подобрят изискванията в цялата инфраструктура на страната. Правилата в Закона за публичните поръчки не са съответни на европейските положителни практики. Това твърди проектант Борислав Игнатов в ефира на предаването " ИмоТиТе " на Bloomberg TV Bulgaria.

Поръчките в строителството и проектирането са приравнени с общия тип поръчки за доставки, посочи проектант Игнатов. Важно е обществото да има думата и да каже от какво има потребност при даден ремонт, реорганизация, загатна той. " В момента има общо чувство за прикрит развой, за официални публични разисквания, само че когато плановете се приключват, при резултатите се реагира отрицателно. Този развой може да бъде воден доста по-оптимално с тези средства ".

Говорейки за публичните поръчки, Камарата на архитектите в България през последната година и половина извърши мониторинг на над 400 публични поръчки, заяви Борислав Игнатов.

" Може би 50% от тях съдържат дискриминационни условия, прекомерно къси периоди и така нататък Смятаме, че е добра процедура да се разисква работният план и хората да са осведомени с естеството на осъществяването преди старта му. Просрочването на поправки въздейства зле на бизнесите. Може би 70% от дребните бизнеси банкрутират, до момента в който чакат откриването на пешеходната зона ", акцентира той.

" Ако в Европа финансирането за планиране на дадена постройка е към 12% от цялата стойност на обекта, в България то е едвам 2%. Важно е да притеглим напредничави архитекти, с цел да се получи добър настоящ артикул ". Инициативата „ Визия за София “ ще предложи общоустройствен - и бизнес проект за града, уточни проектант Борислав Игнатов. Важно е да се обезпечат средства за прилежащата и дребната инфраструктура, смята още той.

По мотив таксите за позволение за градеж гостът категорично означи, че по закон таксите не биват да надвишават цената на услугата, която получава съответният жител от администрацията, както и че би трябвало да се образува подобаваща данъчна политика в тази ситуация. 

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУК document.domain = `petel.bg`; function resizeIframe() { document.getElementB
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР